Offem Zuid
Logo Logo

We hebben geen resultaten gevonden.
Probeer het nog eens met een andere zoekterm of stel je vraag via chat, mail of telefoon.

Vragen over het gebied

Wat wordt de sfeer van het gebied?

Offem Zuid wordt een sfeervolle en dorpse wijk, waarbij de sfeer, de stijl en de charme van de Voorstraat en het Lindenplein in Noordwijk Binnen als referentie dienen.

Is er openbaar vervoer in de omgeving?

Net buiten de wijk, aan Herenweg, is een bushalte die je binnen Noordwijk brengt, naar Leiden of Den Haag.

Waar kan ik informatie vinden over Noordwijk?

Op de website van de gemeente (www.noordwijk.nl) kan je alle informatie vinden over Noordwijk. 

Welke voorzieningen zijn er voor scholen en kinderopvang in Noordwijk?

In Noordwijk zitten veel basisscholen, van Dalton en Montessori onderwijs tot (Christelijk) meer 'regulier' onderwijs. Noordwijk biedt ook het Northgo College, een Openbare Scholengemeenschap voor Vmbo Havo Vwo. middelbare scholen. In Oegstgeest kun je terecht MBO opleidingen en in Leiden voor een Hogeschool en een Universiteit. In de directe omgeving vindt je verschillende soorten kinderopvang; kinderdagverblijven, maar ook buitenschoolse opvang.

Welke sportvoorzieningen zijn er in Noordwijk?

Noordwijk biedt veel sportmogelijkheden: van voetbalvereniging SJC en de Noordwijkse Hockeyclub tot de Noordwijkse Golfclub en de surfschool in Noordwijk aan Zee.

Zijn er in de directe omgeving al voorzieningen zoals winkels en horeca aanwezig?

In Noordwijk Binnen, op enkele minuten fietsen van Offem Zuid, liggen leuke boetiekjes, een goede bakker en boekhandel maar ook de Albert Heijn. Vanuit Offem Zuid loopt je zo de Voorstraat op, waar je meerdere goede restaurants vindt. Voor een uitgebreid winkel- en horecaaanbod ga je naar Noordwijk aan Zee of Leiden!

Wat wordt er naast het project gebouwd? Omliggende bebouwing?

Offem Zuid is voor een groot gedeelte omsloten door bestaande bouw. Aan de Noordzijde ligt Landgoed Offem.

Waar kan ik me inschrijven zodat ik op de hoogte blijf van het gebied?

e kunt je op deze website abonneren op onze nieuwsbrief. Per mail word je op de hoogte gehouden over de ontwikkelingen van de woningen en ontvang je bericht zodra de verkoop van het project is gestart.

Vragen over de wijk

Hoeveel nieuwe woningen worden er in de wijk gerealiseerd?

Er komen circa 750 woningen, waarvan BPD er samen met Van Rhijn Bouw circa 240 woningen voor rekening neemt.

Komen er ook huurwoningen in het woningaanbod? En zo ja wie is de verhuurder?

Ja, aan de zuidkant van Offem Zuid komen sociale huurappartementen. Deze appartementen zijn geen onderdeel van de eerste fase van Offem Zuid. Op een later moment is er meer bekend. Abonneer je op onze nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van de ontwikkelingen.

Kan ik beter een bestaand huis of een nieuwbouwhuis kopen?

Een nieuwbouwhuis is een huis zonder zorgen waar je geen omkijken naar hebt. Alles is nieuw, alles doet het. Op bijna alles zit garantie en onderhoudskosten heb je de eerste jaren vrijwel niet. Daar komt bij dat je een nieuwbouwhuis ook nog eens helemaal kunt aanpassen aan je eigen wensen.

>> Meer voordelen van nieuwbouw

Zijn er ook starterswoningen gepland?

In Offem Zuid zijn sociale koopwoningen gepland, die interessant kunnen zijn voor starters.

Worden er ook sociale koopwoningen gebouwd?

In Offem Zuid komen sociale huurappartementen en sociale koop rijwoningen.

Kan ik mijn auto voor de deur parkeren?

Het parkeren in Offem Zuid is goed geregeld. Alle bewoners kunnen voor de deur, in de straat of op eigen terrein parkeren.

Is/blijft parkeren gratis?

Parkeren is en blijft gratis.

Komen er nieuwe wegen in de wijk?

In Offem Zuid komen inderdaad nieuwe wegen (straten). Denk hierbij niet aan een doorgaande weg, maar aan straten die nieuw aangelegd wordt tijdens de aanbouw van het toekomstige project.

Komt er ook een speeltuin of speelweide?

Er komen meerdere kinderspeelplekken, voor de allerkleinsten maar ook voor jonge tieners. Er zijn o.a. ideeën voor karakteristieke (klim) bomen en speelvoorzieningen rondom en met water, die het karakter van Offem Zuid versterken.

Is er een honden uitlaatplaats in de buurt?

In de directe omgeving is geen speciaal aangelegde hondenuitlaatplaats. Neem dus een zakje mee als je de hond gaat uitlaten.

Hoeveel en wat voor soort woningen komen er in de wijk?

De circa 240 woningen die BPD met Van Rhijn Bouw ontwikkelen bestaan uit: rijwoningen, drie- en vier-onder-een-kapwoningen, herenhuizen, 2 onder 1 kapwoningen, vrijstaande woningen (fase 1) en koop- en huurappartementen (vervolgfase).

Wanneer start de verkoop van het project?

De verkoop van de eerste 113 woningen start in het najaar van 2017. Meld je aan als belangstellende en wij houden je op de hoogte van de ontwikkelingen van Offem Zuid.

Hebben de woningen een tuin? Wat is de ligging en wat zijn de afmetingen?

Alle woningen in Offem Zuid hebben een tuin, behalve de appartementen. Die krijgen een ruim balkon. De ligging en grote verschilt per bouwnummer. Zodra er meer bekend is over afmeting en de ligging, plaatsen wij dit op de website.

Zijn deze woningen al een keer eerder gebouwd zodat ik ze kan bekijken?

Deze woningen zijn nog niet eerder gebouwd en daarom niet te bekijken. Je kunt wel de sfeer proeven in de Voorstraat en het Lindeplein in Noordwijk Binnen, waar de dorpse stijl en  charme van is afgeleid.

Hoe lang duurt de bouw en wanneer worden de eerste woningen opgeleverd?

De bouw van een woning duurt gemiddeld 9 à 10 maanden, dit is uiteraard onder meer afhankelijk van de weersomstandigheden. Op dit moment is er voor Offem Zuid nog geen concrete planning waarin de start van de bouw is of de oplevering van de woningen opgenomen. Zodra er 70% van de eerste verkoopfase verkocht is, kunnen de voorbereidingen voor de bouw opgestart worden.

Hoe rijdt het bouwverkeer naar de locatie?

Dat is nu nog niet bekend.

Zijn er al brochures beschikbaar?

Zodra het project in verkoop is, vindt je op deze website de uitgebreide verkoopbrochure. Je kunt deze downloaden, maar vaak ook aanvragen. Je krijgt de verkoopinformatie dan toegestuurd. Is het project nog in voorbereiding dan is er vaak nog geen brochure. Je kunt je dan vrijblijvend aanmelden als belangstellende.

Vragen over het huis

Wie verkoopt de woningen?

Het is nog niet bekend wie de woningen gaat verkopen.

Welke makelaar is bij het project betrokken?

Het is nog niet bekend wie de woningen gaat verkopen.

Ik kan niet bij de (start verkoop) manifestatie zijn, kan ik alle informatie ontvangen?

Alle informatie zal ook online beschikbaar worden gesteld. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld de brochure, de bouwtekeningen, de meerwerklijsten etc. Op de website kun je op je gemak nog eens alles nalezen en zelfs downloaden als je dat wilt.

Wie bouwt de woningen?

De woningen van fase 1 worden gebouwd door Van Rhijn Bouw. Je sluit de aannemingsovereenkomst ook met deze partij. Tijdens de bouw is deze aannemer jouw aanspreekpunt.

Wat is de volgorde van bouwen?

Dat is nu nog niet bekend. Bij de start van de bouw wordt dit door de aannemer aan de kopers gecommuniceerd.

Zijn er mogelijkheden om de woning naar eigen wens aan te passen of in te delen?

Er zijn mogelijkheden om de woning aan te passen naar eigen wens. Dit geldt overigens meer voor de indeling en het afwerkingsniveau dan de buitenkant van de woning. De aannemer beoordeelt of de gewenste aanpassing past bij het bouwplan en/of deze niet in strijd is met de normen waaraan de woning moet voldoen. De kopersadviseur van de aannemer adviseert je in dit traject.

Wanneer kan ik bij de kopersadviseur van de aannemer terecht?

De kopersadviseur van de aannemer nodigt kopers uit om in gesprek te gaan over de meer- en minderwerk opties, nadat de kopers de 'goednieuwsbrief' van BPD hebben ontvangen als er 70% van de woningen verkocht is. Zij nemen hiervoor contact met op met de kopers. 

Zijn er al prijzen voor meerwerk opties bekend?

Nee, die zijn enkele weken voor de start van de verkoop bekend.

Is er een gasaansluiting in de woning?

De woningen worden aangesloten op het gasnet.

Mag ik de woning ook helemaal casco kopen?

Het is mogelijk om de basiskeuken en sanitair en tegelwerk te laten vervallen. Hiervoor ontvang je een bedrag terug. De woning wordt dan casco opgeleverd.

Waar kan ik de plattegronden van de woningen downloaden?

Samen met de architecten zijn we druk bezig om de indeling van de woningen te bepalen. Zodra de plattegronden beschikbaar zijn zetten wij ze online. Meld je aan als belangstellende en wij informeren je via een nieuwbrief.

Welk energielabel heeft de woning?

Alle nieuwbouwwoningen hebben energielabel A, dit is het meest gunstige label en staat voor een duurzame en energiezuinige woning.

Vragen over financiering

Wanneer moet ik mijn hypotheek rond hebben?

Zodra de bouw van de woning definitief doorgaat, word je door de notaris uitgenodigd om de leveringsakte en hypotheekakte te passeren. Het is verstandig om de hypotheek rond te hebben zodra je in de gelegenheid wordt gesteld de akte te passeren.

Wat als ik mijn hypotheek niet rond krijg, zit ik dan aan de koop vast?

In de koop- en aannemingsovereenkomst zit een ontbindende voorwaarde voor het verkrijgen van een hypotheek. Als je onverhoopt de hypotheek niet rond krijgt, kun je binnen een periode van 2 maanden na aankoop de overeenkomst ontbinden. Je kunt dit doen door de ontbinding aan te vragen aangevuld met tenminste 2 afwijzingen van geldverstrekkers.

Wanneer start ik met betalen?

Zodra je naar de notaris gaat voor het passeren van de leveringsakte en de bouw is nog niet begonnen, betaal je de koopsom van de grond. De aanneemsom betaal je vervolgens in termijnen vanaf het moment dat de bouw start. De notaris verzorgt bij het passeren van de leveringsakte de betaling van alle tot op dat moment verschuldigde termijnen en eventuele rente. Na de start van de bouw en zodra een bepaald punt in de bouw is bereikt, ontvang je van de aannemer een factuur, die je vervolgens binnen 2 weken dient te betalen. Je kunt voor betaling zorgen door de factuur uit eigen middelen te betalen of deze door te sturen aan jouw hypotheekverstrekker. Als het passeren van de leveringsakte bij de notaris heeft plaatsgevonden, zal de hypotheekverstrekker zorgdragen voor betaling.

Kan ik de woning (deels) met eigen geld betalen?

Ja dat is mogelijk. Het is verstandig om dat zo snel mogelijk aan de notaris door te geven. Dit in verband met het inplannen van de afspraak voor het passeren van de aktes.

Kan ik ook mijn eigen notaris kiezen?

Dat is alleen mogelijk voor het passeren van de hypotheekakte. Het is dan wel verstandig dat je dit goed afstemt met de projectnotaris. 

Wat is bouwrente?

Als je later in een project instapt dan betaal je rente over de reeds vervallen termijnen tot aan de datum van overeenkomen van de koop- en aannemingsovereenkomst. Het percentage van deze rente is in de overeenkomsten vastgesteld. Deze rente wordt bouwrente genoemd en is niet fiscaal aftrekbaar. 

Wat is transportrente?

Dit is de rente berekend vanaf datum overeenkomen of zoveel later als vastgesteld in de koop- en aannemingsovereenkomst tot aan de datum van het passeren van de leveringsakte. Het percentage van deze rente is in de overeenkomsten vastgesteld. Deze rente wordt transportrente genoemd en is wel fiscaal aftrekbaar.

Ik heb nog een woning te verkopen, zijn er voor mij mogelijkheden om dubbele lasten te voorkomen?

Dubbele maandlasten zijn niet of nauwelijks te voorkomen. Je betaalt al een gedeelte van de koopsom tijdens de bouw en daarvoor betaal je een vergoeding aan de geldverstrekker. De dubbele maandlasten zijn wel fiscaal aftrekbaar met een maximum van twee jaar.

Overige vragen

Wanneer wordt gestart met de bouw?

Zodra 70% van de woningen is verkocht en de omgevingsvergunning (voorheen bouwvergunning) onherroepelijk is, krijgt de bouwer opdracht om het project te bouwen.

Welke zekerheid heb ik dat mijn huis wordt afgebouwd?

Alle woningen worden gebouwd onder de SWK Garantie- en Waarborgregeling/Woningborg Garantie- en Waarborgregeling. Als eigenaar van de woning heb je hiermee de garantie van een kwalitatief goede woning. Verder weet je dat jouw woning gegarandeerd wordt afgebouwd mochten zich onverhoopt problemen bij de aannemer voordoen. Je hebt bovendien als eigenaar de zekerheid dat eventuele gebreken gedurende de garantietermijn worden hersteld. Voor uitgebreide informatie: www.swk.nl www.woningborg.nl. 

Heb ik garantie op de woning en zo ja hoe lang?

Een van de voordelen van nieuwbouw is de garantie op de bouwkundige kwaliteit. Deze garantie (en bijbehorende periodes) is vastgelegd in de garantieregeling van Woningborg/SWK.

Wanneer ontvang ik het garantiecertificaat?

Het garantiecertificaat wordt uitgegeven nadat aan alle opschortende voorwaarden is voldaan. 

Van wie koop ik de woning?

De grond koop je van BPD Ontwikkeling BV; je sluit ook de koopovereenkomst met BPD Ontwikkeling BV. De aannemingsovereenkomst sluit je met de aannemer van het project. De aannemer bouwt jouw woning en is ook jouw aanspreekpunt tijdens de bouwperiode van jouw huis. Ook als je vragen hebt over meer- en minderwerk kun je bij de aannemer terecht.

Hebben belangstellenden die in de gemeente wonen voorrang?

In Nederland kennen we vrije vestiging. Dit betekent dat iedereen gelijke kans heeft om een woning te kopen en er geen restricties zijn ten aanzien van de koop.

Hoe vindt de toewijzing van de woningen plaats?

De inschrijfperiode sluit circa 1 a 2 weken na de start verkoop. Vervolgens kijken we naar het aantal inschrijvingen voor het project. De toewijzing vindt plaats op basis van de 1e voorkeur van een bouwnummer. Met andere woorden, als er slechts 1 belangstellende (bijvoorbeeld) bouwnummer 1 als 1e voorkeur heeft opgegeven wordt bouwnummer 1 aan de desbetreffende belangstellende toegewezen. Zijn er meerdere belangstellenden die de eerste voorkeur voor bouwnummer 1 hebben, dan zal er tussen deze belangstellenden geloot worden om te bepalen wie het bouwnummer krijgt toegewezen.

Deze procedure wordt op alle bouwnummers toegepast. Als er bouwnummers zijn die niet als 1e voorkeur zijn opgegeven, wordt er gekeken hoeveel belangstellenden (die nog geen bouwnummer toegewezen gekregen hebben) het desbetreffende bouwnummer als 2e voorkeur hebben opgegeven. Zodra dit slechts één belangstellende betreft wordt dit bouwnummer toegewezen.

Zijn dit ook meerdere belangstellenden, dan wordt er weer geloot om te bepalen aan wie het bouwnummer wordt toegewezen. Bovenstaande procedure wordt herhaalt totdat alle bouwnummers zijn toegewezen. Om zoveel mogelijk kans te maken is het raadzaam om zoveel mogelijk voorkeuren aan te geven.

Als ik een optie neem, zit ik dan direct aan de woning vast?

Een optie op een woning is vrijblijvend. Tijdens deze periode is de woning exclusief voor jou gereserveerd. In deze periode worden al jouw vragen beantwoord en heb je de gelegenheid de woning te kopen.

Hoe weet ik of ik de woning kan betalen?

Je kunt vrijblijvend een gesprek aangaan met een financieel adviseur van bijvoorbeeld de Rabobank. In dit gesprek krijg je een goed beeld of je de woning kunt betalen en wat jouw toekomstige maandlasten zullen zijn. 

Wat is een ‘optie’ op een bouwnummer?

Een optie is een periode dat de woning exclusief voor jou is gereserveerd. In deze periode kun je al jouw vragen stellen en word je in de gelegenheid gesteld de woning aan te kopen.

Heb ik na het tekenen van de koop- en aannemingsovereenkomst ook nog een bedenktijd?

Na het (online) ondertekenen en ontvangen van de koop- en aannemingsovereenkomst door beide partijen heb je een bedenktijd van één kalenderweek.

Wat betekent koopsomindicatie?

Bij een project dat nog in ontwikkeling is, zijn de koopsommen nog niet definitief vastgesteld. Om je toch een indicatie te geven wat de woningen gaan kosten werken we met een koopsomindicatie. Het is dus mogelijk dat de uiteindelijke verkoopprijzen afwijken van de eerder afgegeven koopsomindicatie.

Wat betekent vrij op naam (v.o.n.)?

Vrij op naam betekent dat je koopt inclusief belasting (21% BTW) en inclusief de notariskosten voor de overdracht.

Moet ik nog rekening houden met extra kosten die ik moet betalen als ik een woning koop?

Bij het kopen van een nieuwbouwwoning moet je altijd rekening houden met extra kosten. Zo heb je bijvoorbeeld kosten bij het sluiten van een hypotheek (advieskosten en notariskosten). Ook maak je kosten voor het inrichten en afwerken van de woning.

Online een huis kopen? Kan ik dan nog wel een ‘echt’ persoon spreken?

Het blijft altijd mogelijk om een afspraak te maken met een echt persoon. Je bepaalt namelijk helemaal zelf hoe je jouw huis koopt. Volledig online, gedeeltelijk online of uitsluitend via persoonlijk contact. Alles kan niets moet. Aan jou de keus.

Staat je vraag er niet tussen? Mail het ons!

Wil je weten wat wij met je gegevens doen? Klik dan hier voor ons privacy statement.

Het formulier is succesvol ontvangen. Je ontvangt binnen 48 uur een bericht.

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?